Inför Öckerö Pride och kulturkalas sattes en 15-tal affischer upp. Affischer som redan morgonen efter rivits ner och försvunnit. Foto: Privat

Alla prideaffischer revs ner – har blivit en solskenshistoria

Publicerad

Ett 15-tal affischer om Öckerö Pride sattes upp på söndagen. Vid 05-tiden på måndagen var alla nedrivna.
– En i styrelsen skulle ta tjugo över fem-färjan till jobbet och upptäckte då att affischerna var borta, säger Karin Sandström, styrelsen Öckerö Pride, till SVT Nyheter Väst.

Förra året var första gången som Öckerö Pride och kulturkalas anordnades och i slutet av maj är det dags igen. Inför festligheterna har styrelsen för Öckerö Pride låtit trycka upp ett 15-tal affischer som satts upp på bland annat lyktstolpar runt om på Öckerö under söndagen.

– Vi använde vår budget på nästan 5 000 kronor till det här och vi hade polistillstånd för att få sätta upp dem, säger Karin Sandström, som sitter i styrelsen för Öckerö Pride.

Redan morgonen efter var alla affischer borta. Nedrivna och bortplockade. Enligt Karin Sandström fanns det inga spår alls efter affischerna, som håller A1-format och är därmed ganska stora. De är cirka en halvmeter breda och kring 80 centimeter höga.

Nya affischer ska tryckas upp

– Först blev man ju jättearg och ledsen och undrar vem eller vilka som rivit ner dem. Det är jobb och mycket pengar som vi har lagt på det här.

Hon berättar att föreningen fått mycket stöd på sociala medier efter det inträffade och under dagen har det tråkiga vänt och blivit någon av en solskenshistoria enligt henne.

– Två personer från ett tryckföretag har erbjudit sig att trycka upp nya affischer gratis till oss, säger Karin Sandström glatt.

Nu ska nya affischer snabbproduceras och sättas upp. Men alla affischer kommer inte att sättas upp på samma gång och inte heller på samma plats som tidigare enligt henne.

– Man blir lite mållös och jätteglad. Under dagen har det vänt från ilska och besvikelse till glädje. Man blir rörd över hur mycket kärlek det finns, säger Karin Sandström.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Öckerö

Mer i ämnet