Alla släppta efter misstänkt mordförsök på asylboende

Publicerad

En man blev stucken med ett vasst föremål på asylboendet Restad Gård i Vänersborg natten till i fredags. Tre personer anhölls, misstänkta för mordförsök. Under måndagen släpptes samtliga.

– Det är inte lätt detta. Det är inte så många som ville berätta vad de hade sett, säger Sten-Rune Timmersjö, gruppchef på enheten för grova brott på polisen i Fyrbodal.

Det var TTELA som var först med att rapportera om att personerna släppts. Polisen går nu vidare med analys av fynd från brottsplatsen.

– Vi har gjort en del beslag. Jag kan inte gå in på exakt vad det är, men får vi en träff blir ärendet intressant igen, säger han.

Ingen fara för mannens liv

Sten-Rune Timmersjö betonar att utredningen inte är nedlagd.

Enligt polisen var det ett större bråk med omkring tio personer inblandade som ledde fram till det misstänkta mordförsöket. Mannen som blev stucken med ett vasst föremål ska inte ha livshotande skador.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.