Foto: TT

Allt fler begär skuldsanering i Västra Götaland

Publicerad

Ansökningarna om skuldsanering har nästan dubblats under 2017 jämfört med föregående år i Västra Götaland, och trenden ser likadan ut i hela landet.

Under 2017 ansökte närmare tre tusen svårt skuldsatta personer om skuldsanering i Västra Götaland. Det här är en ökning med 47 procent jämfört med året innan, det visar en sammanställning av statistik från Kronofogden som Visma har gjort.

De senaste tre åren har antalet ansökningar om skuldsanering ökat med 69 procent i länet.

Antalet ansökningar om skuldsanering har ökat i hela landet, och totalt ansökte nästan 19 000 personer om skuldsanering under 2017.

Skuldsanering

Har funnits sedan 1994 och ansökningarna har ökat kraftigt de senaste åren.

Den som beviljas skuldsanering ska vara så svårt skuldsatt att det inte anses möjligt att återbetala skulderna inom en rimlig framtid.

Den skuldsatte betalar av sina skulder i så hög grad som Kronofogden bedömer är möjligt under några år. Resten slipper man betala. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.