Sjukhusledningen vid SÄS får allvarlig kritik för att man inte klarar vårdgarantin och för att men återigen dragit över budget. Foto: SVT

Allvarlig kritik mot SÄS ledning

Publicerad

Sjukhusledningen vid SÄS får allvarlig kritik för att man inte klarar vårdgarantin och för att men återigen dragit över budget.

Den somatiska vården vid SÄS klarar inte vårdgarantins 90 dagar, dessutom drog sjukhuset över budget med 2 procent eller 59 miljoner under fjolåret.

 – Ledningen har inte varit tillräckligt alert, säger Birgitta Eriksson(S), ordförande hos regionens revisorer.

Ansvarsfrihet

Trots kritiken beviljas ledningen för SÄS ansvarsfrihet av revisorerna.

 – Det är fortfarande god kvalité på vården, det brister inte där. Man har ett högt tryck och kanske att budgeten är tajt, men man har de pengar man har och måste anpassa sig efter det, säger Birgitta Eriksson (S).

Gult kort

Revisorerna konstaterar att SÄS trots tillgängligheten inom den somatiska vården hamnar på 70-75 procent, en bit från målet 90 procent.

 – Man kan se det som ett gult kort, man måste ha bättre kontroll, säger Birgitta Eriksson (S).

SVT Nyheter Väst har utan framgång sökt sjukhusstyrelsens ordförande Göran Larsson (MP) för en kommentar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.