Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Sex personer är inblandade i den allvarliga trafikolyckan varav fem under tisdagsmorgonen bekräftades döda. Foto: Johan Sjöström

Fem personer döda efter frontalkrock utanför Skara

Uppdaterad
Publicerad

Fem personer har avlidit efter en trafikolycka under måndagen. En personbil frontalkrockade med en lastbil på väg 184 mellan Falköping och Skara. Personbilen fattade eld i samband med olyckan.

Sex personer var inblandade i olyckan, varav fem färdades i personbilen. Föraren av lastbilen var omskakad men polisen har kunnat tala med honom.

– Fem personer satt i bilen, som började brinna omedelbart, säger polisens presstalesperson Peter Adlersson.

Larmet om olyckan kom vid 16.30-tiden på måndagen. Från dess att olyckan inträffade har vägen varit helt avstängd. Den öppnades igen under tisdagsmorgonen.

Polisen kommer att utreda olyckan och fordonen ska tas i beslag.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: SVT

Fattade eld efter kollisionen

Enligt räddningstjänsten ska både personbilen och lastbilen ha fattat eld efter kollisionen. Räddningstjänst, ambulans, bärgare samt polis var på plats.

Under tisdagsmorgonen bekräftade polisen att fem personer har avlidit i samband med olyckan. Samtliga är män mellan 20 och 45 år.

En förundersökning gällande grov vårdslöshet i trafik är inledd. Det finns ingen misstänkt i ärendet.

Dödsolyckan inträffade mellan Falköping och Skara, i höjd med Bjärklunda kyrka.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.