En mc-förare skadades när han bakifrån körde in i en lastbil som tvingats bromsa hastigt. Foto: Robert Betzehag / Rescue Photo

Allvarlig olycka mellan Uddevalla och Torp

Uppdaterad
Publicerad

En allvarlig olycka mellan lastbil, personbil och en motorcykel stoppade en tid den norrgående trafiken mellan Uddevalla och Torp köpcentrum. Det bildades långa köer på platsen. Mc-föraren uppges vara svårt skadad.

Larm om den våldsamma kollisionen mellan en lastbil, en personbil och en motorcykel på riksväg 44 kom in vid 13-tiden. Räddningstjänsten och flera ambulanser skickades till platsen. Mc-föraren skadades svårt och har förts till sjukhus.

– Alla körde åt samma håll. Tydligen var det en personbil som körde in precis framför en lastbil, som då tvingades tvärnita. Och då hann inte mc-föraren bromsa, utan körde in i och under lastbilen, berättar Johan Ytterberg, inre befäl på räddningstjänsten i Uddevalla.

Olyckan fick till en början mycket stor trafikpåverkan och det bildades långa köer på platsen. Senare hävdes avspärrningarna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.