Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Luffar-Lasse” har blivit omåttligt populär och tiotusentals följer hans steg i Trollhättan. Foto: SVT

”Luffar-Lasse” får egen show på SVT – följ med bakom kulisserna på inspelningen

Publicerad

Miljonsuccé i Musikhjälpen, tiotusentals följare på Facebook och en egen rondell.

Katten ”Luffar-Lasse” i Trollhättan är ett fenomen. Nu blir han förevigad i slow-tv av SVT Barn.

– Vi har långa avstånd med bra objektiv där ”Luffar-Lasse” får göra sin grej. Men han är otroligt smart katt, säger programledaren Markus Granseth.

Häng med bakom kulisserna – i klippet

Nu väntar nya äventyr för den röde kändiskatten ”Luffar-Lasse”. Efter sommaren kommer han att vara huvudfigur i en ny slow tv-satsning.

SVT barn har följt hans steg under fem dagar, det ska sen klippas ner till 14 timmar som sänds i september, där man får hänga med på Lasses äventyr.

– I en tid när allt ska gå fortare och fortare så är det ganska skönt med något långsammare, som skapar lugn, säger Markus Granseth, som kommer kommentera tv-programmet med experter och kändisar.

Tre tv-team har följt den röde kändiskatten. Dessutom har Lasse själv utrustats med kamera som ger en unik inblick i livet som katt i Trollhättan.

– Det är väldigt häftigt att se det ur hans perspektiv. Vi får följa när han jagar och pratar med andra katter. Det är väldigt fascinerande, säger Granseth.

Varför är det inte live?

– För att det går inte att följa honom på det sättet. För att få bästa möjliga upplevelse och insikt vad en katt gör så samlar vi fem dagar och krymper ihop det till två. Det kommer fortfarande vara slow-tv, det bästa av det bästa.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.