Amir pendlar mellan Lerum och Göteborg. Foto: Privat

Amir från Lerum är trött på tågförseningar – ska köpa bil

Uppdaterad
Publicerad

Amir Khoshniat Aram bor i Lerum och studerar på Komvux. Under sommartid jobbar han på Liseberg och brukar ta tåget för att komma till jobbet. Enligt honom har han haft stora bekymmer med förseningar i trafiken mellan Lerum och Göteborg. Nu har han tröttnat på förseningar och satsar på att köpa bil istället.

När tåget går i tid brukar det ta ca 17 minuter för honom att ta sig till Göteborg men enligt Amir Khoshniat händer det ofta att tågen är sent.

– Jag känner mig väldigt stressad för att komma sent till jobbet varje dag. Nu är jag väldigt trött och ger upp. Under vintertid är det mycket förseningar på grund av dåligt väder och under sommaren påverkas trafiken av pågående banarbete, säger han.

Undviker kollektivtrafiken

Amir Khoshniat berättar att han inte är den enda i sin familj som påverkas av förseningarna i tågtrafiken utan att hans pappa också tacklas med samma problem på vägen till sitt arbete. Nu har de bestämt sig för att undvika kollektivtrafiken helt och hållet.

– Nu satsar vi på att köpa en bil istället och inte att tänka på miljön.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.