Emmeli Selander berättar om saknaden efter bonusdottern Wilma. Foto: SVT/Privat

Sorgen efter Wilma: ”Jag drömmer att hon ropar på mig”

Uppdaterad
Publicerad

Wilma, 17, försvann en torsdag i november.

Femton dagar och en massiv sökinsats senare kom polisens besked: Wilma lever inte längre.

– Det viktigaste för mig är att folk förstår att hon inte har försatt sig i den här situationen, säger Emmeli Selander om sin bonusdotter.

På onsdagen åtalas Wilmas pojkvän misstänkt för mord.

I reportaget hör du Emmeli berätta om Wilma, saknaden och tiden efter försvinnandet.

Full av livskraft, med en stark känsla för rätt och fel. En flicka som varje år såg fram emot den stora cruisingen i Lysekil. Så beskriver Emmeli Selander sin bonusdotter Wilma, 17.

Detta har hänt: Försvunnen 17-åring misstänks ha mördats

Bland hästar och hundar i en skogsglänta utanför Lysekil tillbringade Wilma en stor del av livet. Tillsammans med sin pappa, bonusmamman Emmeli Selander och de två halvsyskonen var det här på ängar och klippor som hon fick utlopp för sitt stora djurintresse.

– Hon var min stora tjej, säger Emmeli Selander.

Anmäldes försvunnen: Stor sökinsats

Det var den 17 november förra året som Wilma anmäldes som försvunnen. Då hade det gått tre dagar sedan någon senast hade sett henne i centrala Uddevalla. Tusentals människor från vitt skilda platser i Sverige deltog i flera sökinsatser, dag som natt.

Men den 29 november meddelade polisen att man hittat en kroppsdel som gjorde att man kunde säga att Wilma var död.

Wilmas pojkvän greps tidigt efter att hon anmälts försvunnen. Han har hela tiden varit misstänkt för mord – en misstanke han konsekvent förnekat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Detta har hänt: Försvunnen 17-åring misstänks ha mördats

Mer i ämnet