Ann-Sofie Hermansson, (S). Foto: SVT

Ann-Sofie Hermansson sågar Miljöpartiets förslag

Uppdaterad
Publicerad

Miljöpartiet vill slopa subventionerna för boendeparkeringar i Göteborg – och därmed göra det ännu dyrare att vara bilburen i staden. Förslaget får dock hård kritik av kommunalrådet Ann-Sofi Hermansson, (S).

– Det är helt orimligt. Det kan inte vara så att bara den som är rik ska få köra bil i Göteborg, säger hon.

Vice ordföranden i trafiknämnden i Göteborg, Henrik Munck, säger till SVT Nyheter Väst att Miljöpartiet vill slopa alla subventioner för boendeparkeringar, vilket man också lagt förslag om.

På frågan om det bara är rika som ska kunna köra bil i Göteborg svarar han:

– Det där är en politiskt vinklad, konstig fråga. Har man råd att ha bil överhuvudtaget är man inte ekonomiskt utsatt i den bemärkelsen.

Det argumentet köper alltså inte Ann-Sofie Hermansson.

– Absolut inte. Det finns många som är i behov av bilen, det kan vara småbarnsföräldrar eller funktionshindrade. Vi kan inte ha en stad där bara de mest välbärgade kan köra bil.

Utan socialdemokraterna med på tåget lär det heller inte bli något av förslaget.

– Själva föreslår vi en liten prisökning på parkeringsavgifterna i centrum, en som motsvarar konsumentprisindex plus två procent. Alltså att vi höjer avgifterna något mer än vad priser i allmänhet ökar, säger Ann-Sofi Hermansson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer