Skottlossning i centrala Borås Foto: Foto: Joakim Eriksson

Häktad efter mordförsök i Borås

Uppdaterad
Publicerad

Polisen grep igår en fjärde misstänkt för det uppmärksammade mordförsöket i centrala Borås där en man skadades allvarligt efter en skottlossning. Mannen häktas nu på sannolika skäl misstänkt för försökt till mord. Enligt polisen kan alla inblandade kopplas till gängmiljön i staden.

På torsdagskvällen greps en man i 30-årsåldern misstänkt för en skjutning i centrala Borås då en ung man skadades allvarligt.

Mannen som är i 30-årsåldern var anhållen i sin frånvaro. Han greps i torsdagskvällen i Falköpingstrakten.

Skottlossningar i Borås

– Vi spanade på honom och sedan blev det ett lugnt gripande, säger polisens spaningsledare Magnus Dahl.

Mannen misstänks av polisen för den skjutning i centrala Borås i mitten av augusti då en man i 20-årsåldern skadades allvarligt.

– Vi håller honom som gärningsman, säger spaningsledare Magnus Dahl.

Tidigare har tre andra män anhållits för skjutningen. Senast var det en 17-åring som åklagaren begärde häktad, men tingsrätten släppte honom på fri fot. Tidigare har ytterligare två män i 40-årsålden och en man i 35-årsåldern.

Koppling till gängmiljö

Mannen som är i 35-årsåldern har pekats ut av polisen som en del i ett av de rivaliserande kriminella nätverken i Borås. Han häktades av tingsrätten, men släpptes senare. Mannen i 40-årsåldern är helt avskriven från utredningen. Mot de andra finns misstankar kvar.

– Samtliga i det här ärendet rör sig i den miljön, förutom han som vi avskrivit alla misstankar mot, säger Magnus Dahl.

Kan det bli ytterligare personer som tas in?

– Nej, inte i nuläget.

Häktades under fredagen

Den misstänkta mannen blev häktad på sannolika skäl för försök till mord.

– Det kom inte som en överraskning. För att jag tyckte att det fanns så mycket bevisning mot honom att han skulle häktas, säger kammaråklagare Maria Thorell.

I bevisningen ingår bland annat övervakningsfilmer. På filmerna ska den misstänkta synas tillsammas med ytterligare en person och även målsäganden.

– Man ser inte skottlossningen, men det är väldigt nära, säger hon.

Den misstänkta förnekar brott, enligt advokat.

– Han förnekar brott. Han har inget med saken att göra, säger advokat Stefan Risö.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skottlossningar i Borås

Mer i ämnet