Skottlossning i centrala Borås Foto: Foto: Joakim Eriksson

17-åring anhållen för skjutning i Borås

Uppdaterad
Publicerad

En ung man anhölls på måndagen efter skjutningen i centrala Borås i mitten av augusti. Den man som tidigare suttit häktad är släppt på fri fot.

På måndagsförmiddagen greps en 17-årig kille misstänkt för skjutningen som skedde i centrala Borås natten till söndagen den 14 augusti. På måndagskvällen blev mannen anhållen på sannolika skäl.

– Han har setts i samband med skottlossningen, säger kammaråklagare Maria Thorell.

Skottlossningar i Borås

En 20-årig man skadades vid skottlossningen och en 35-årig man greps och häktades för dådet. Han har nu släppts på fri fot.

Kunde inte få fram tillräckliga bevis

– Han var häktad som skäligen misstänkt och då har vi en vecka på oss att få fram bevis till på sannolika skäl. Det kunde vi inte och då ska han försättas på fri fot, säger Maria Thorell.

Männen är dock fortfarande misstänkta för brott.

– Mycket kan hända framåt i utredningen, säger Maria Thorell. 

Den 17-åriga mannen anhölls i sin frånvaro på fredagskvällen och greps måndag morgon. Han förhördes sent på eftermiddagen på måndagen och efter det förhöret beslöt åklagaren att mannen är anhållen på sannolika skäl.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skottlossningar i Borås

Mer i ämnet