En anställd knuffades omkull av en åkattraktion under en utbildning på Skara Sommarland och föll 1,5 meter. – Det ska inte kunna hända säger Annika Troselius, informationschef på Parks and Resorts. Foto: Skara sommarland

Anställd skadad av åkattraktion på Skara Sommarland

Uppdaterad
Publicerad

En anställd på Skara Sommarland träffades av en åkattraktion under en utbildning och fick föras med ambulans till sjukhus.

– Vi ser jätteallvarligt på det här. Det ska inte kunna hända, säger Annika Troselius, Informationschef för Parks and Resorts.

Det var strax efter klockan elva på fredagsförmiddagen som det pågick en utbildning och genomgång av åkattraktionen Shepp O' hoj på Skara Sommarland.

En ur personalen befann sig inne på attraktionsområdet när attraktionen sattes igång och knuffade ner personen från plattformen, ett fall på ungefär 1,5 meter. Den anställde fick föras med ambulans till sjukhus . Han har enligt uppgift fått sy en skada i bakhuvudet men mår efter omständigheterna bra. 

– Enligt våra rutiner ska man inte stå där den här personen stod. Varför han stod där vet jag inte men vi ska utreda det här väldigt noga, säger Annika Troselius.

Utreds av polis

Polisen har upprättat en anmälan om arbetsplatsolycka och har förhört den anställde. Även Parks and Resorts kommer att inleda en utredning om varför personen befann sig på fel plats när attraktionen sattes igång.

– Det får inte hända och ska inte kunna hända. Vi tar detta på största allvar. Säkerheten kommer alltid vara vår absolut viktigaste prioritet, säger Annika Troselius.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer