Försvunna apan är tillbaka på Universeum och mår efter omständigheterna bra. Foto: UniverseumVisa alla (2)
Visa alla (2)

Universeum: Apan mår bra efter omständigheterna

Uppdaterad
Publicerad

Den försvunna apan som hittades under onsdagskvällen mår bra. Nu väntar en större hälsokontroll.
– För mycket stress kan göra dom väldigt sjuka, så nu hoppas vi att svaren visar att hon är frisk, säger Daniel Igleas, djurvårdare på Universeum.

Det var vid lunchtid på onsdagen som en djurskötare upptäckte att en Goeldisapa var försvunnen från Universeum, utan att någon verkar veta hur det har gått till. Händelsen polisanmäldes och det fanns en misstanke om att apan blivit stulen.

Vid 22.40 under onsdagen fick polisen i Göteborg ett samtal om en apa inne på en hamburgerrestaurang i Frölunda. Zaineb Nasir var en av dem som befann sig i restaurangen.

– Apan var väldigt förvirrad och vilsen, säger Zaineb Nasir som var i restaurangen.

– Vi hade suttit där ett bra tag och plötsligt hör vi någon ropa något om en apa. Sen såg vi apan och några försökte fånga den, men det gick inte. Apan var väldigt rädd, säger hon.

”Är extremt känsliga”

Men djurskötare från Universeum snabbt var på plats och kunde omhänderta apan.

– I dag mår hon bra, efter omständigheterna. De är extremt känsliga och för hög stress kan gör att dom blir väldigt sjuka, säger Daniel Igleas, djurvårdare på Universeum.

Nästa vecka kommer apan att genomgå en större hälsokontroll och när hon är fullt frisk får hon återgå till Universeums artificiella regnskog.

– Vi hoppas att svaren visar att allt är som det ska och att hon är fullt frisk, sen får vi se när hon kan återvända till regnskogen. Exakt när det blir kan jag inte svara på, säger Daniel Igleas.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer