• Viktigt meddelande:

    Det brinner i en träningsanläggning i Slottsskogen i Göteborg med kraftig rökspridning i området. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Läs mer om händelsen här

Det blir dyrare att bli av med sopor från årsskiftet. Foto: Adam Wrafter, TT

Är det rätt att begränsa antal besök till ÅVC för att få fast ”fuskare”?

Publicerad

Vad tycker du? Ni fick tycka till. Läs ikapp kommentarerna här.

SVT rapporterade · Är det rätt att begränsa antal besök till ÅVC för dem som slänger för lite i sin egen tunna?

TACK! För era kommentarer och åsikter, nu stänger vi chatten för den här gången.
16.01
I Kungälv har kommunen tröttnat på snåla sopslängare och vill komma åt de som "fuskar". Vad tycker du? Är det rätt att begränsa antal besök till ÅVC för dem som slänger för lite i sin egen tunna?
16.34
Bättre än att inte göra något!
16.35
Det är bra att göra kontroller, men om man råkar sätta dit dom som egentligen gör rätt är ju inte mycket vunnet. Kommunen får ju också arbeta på den interna kommunikationen - blir det kontroller eller inte? Blir ju lätt oseriöst när enskilda medarbetare står och säger raka motsatsen till chefen. Vad gäller egentligen?
16.35
Handlar om pengar i vanlig ordning för skräpet tas ju om hand i vilket fall.Vill man undvika avgift och slänga själv så är det inget fel i det.
16.35
Helt rätt, sätt ditt dom. sluta fuska och gör rätt! svårare än så är de inte. Tycker de skamligt att vi medborgare ska få stå för ert klanteri..
16.41
Kommunerna i Sverige har höjt taxan för sophämtning, detta är konsekvensen. Med en rödgrön regering har snart ingen råd att betala för sig längre. Alla avgifter höjs i miljöns namn. Vi vanliga arbetare har inte ens råd att ta bilen till arbetet längre. Hur ska vi då ha råd att betala våra fördyrade levnadskostnader, såsom soptömning?
16.45
Sen dom höjt taxan så slänger jag allt i skogen tänker inte betala massa pengar.
16.46
De sorterar och minskar sina sopor. Eller slänger ordentligt oavsett, även om det är på åvc. Vad är problemet?
Hade vart värre om de slängt det i naturen..... det har varit friskt med tips om att minska sina sopor i media det senaste. Uppmuntra att människor sköter det på egen hand!
17.35
Ja det är rätt. Måste få ett stopp på nedskräpning och få folk att kärlsotera. Det är bara att se runt behållarna för skräp.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer