Det var i helgen som Gränna-skylten dök upp i Billdal söder om Göteborg. Foto: Elisabeth Carlberg

Gränna-skylt på villovägar – dök upp 155 kilometer bort

Uppdaterad
Publicerad

När de somnade bodde de på Västkusten. Men när de vaknade var de plötsligt i – Småland? Den något förvirrande kommunskylten ”Gränna” dök i helgen upp i tätorten Skintebo i södra Göteborg. Nu utreder kommunen om huruvida det rör sig om ett mycket avancerat busstreck.

Det var i helgen som flera Billdalsbor uppmärksammade på sociala medier att en skylt var något malplacerad. I Billdal har nämligen tätortsskylten för Skintebo bytts ut mot en kommunskylt med Gränna och dess stadsvapen. I sociala medier har teorierna om skylten varit många.

– Ja, vi blev ju lite förvånade när vi fick se bilden. Den ser ju äkta ut, så det här ska vi undersöka, säger Pernilla Andersson, planeringsledare trafikkontoret i Göteborg.

Kan det vara så att leverantören har gjort fel?

– Nej, nej, det här är väl någon som har haft lite roligt och överskottsenergi. De har nog skruvat ner den i Gränna och sen satt upp den där. De har jobbat hårt för att få dit den, säger hon.

Pernilla Andersson menar att de aldrig tidigare varit med om att någon har bytt ut en skylt på det sättet.

– Vi har varit med om att de har förstört eller sprejat skyltar förr, men aldrig bytt ut så.

”Det är skattepengar”

Nu ska kommunen åka ut till platsen, byta ut skylten och sätta dit den riktiga. Men Pernilla Andersson säger att det kommer att dröja ett tag.

Hon förklarar att det hela kommer att kosta kommunen runt 5 000 kronor när den riktiga skylten är tillbaka på plats igen.

– Jag kan förstå om det känns harmlöst, men det är ju ändå skattepengar.

Vad händer med Grännaskylten?

– Vi får väl fråga Gränna om de saknar en skylt och ge tillbaka den. Om den är fräsch vill säga, framhåller Pernilla Andersson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer