Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Jag reagerar på höjderna” – hör arkitektens kritik mot politikernas planer för Ale torg. Foto: SVT

Arkitekten om centrumplanerna för Ale torg: ”Fantasilösning”

Publicerad

Arkitekten och byggmästaren Olle Skoglund ifrågasätter det ännu inte klubbade detaljplansförslaget för Ale torg. Han menar att kostnaden kommer bli ett problem.

– Beräkningarna gjordes innan Ukrainakriget och prishöjningarna. Lokalhyrorna kommer att bli så fruktansvärt höga att inga småbutiker kommer att komma hit. Det är en fantasilösning, säger han.

Hör honom berätta i klippet.

Olle Skoglund, som har över 60 års erfarenhet av samhällsbygge, kritiserar det ännu inte klubbade förslaget på flera punkter.

Valet 2022 Väst

– Det är stora betongschabrak. Jag reagerar på de här enorma höjderna, och det stängda, och det ödsliga. Oerhört otryggt, säger han.

Du tycker inte att det är snyggt, men vilken förståelse har du för att kommunen och fastighetsutvecklaren vill bygga det på sitt sätt?

– Det handlar inte om vad jag tycker är snyggt, det handlar om bilden som målas upp i förslaget. Det kommer aldrig att bli så, säger Olle Skoglund.

”Kommer ge ökat kundunderlag”

Johan Nordin (S), vice ordförande i samhällsbyggnadsnämnden, försvarar förslaget som samtliga partier förutom SD står bakom.

– Handelsmöjligheterna kommer bli goda. Det nya kundunderlaget från de nya bostäderna genererar betydligt mer handel för handlarna på platsen, säger Johan Nordin (S), vice ordförande i samhällsbyggnadsnämnden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Valet 2022 Väst

Mer i ämnet