Artist fälls – tryckte Malins ansikte mot sitt skrev

Publicerad

Under klubbspelningen tryckte artisten 18-åriga Malins ansikte mot sitt skrev. Vännerna fångade händelsen på film och Malin polisanmälde. Artisten döms nu för sexuellt ofredande.

– Såhär efter rättegången känner jag en väldig lättnad över att det äntligen är över, säger Malin, som var 18 år när händelsen inträffade.

Sedan dess har rättegången skjutits upp flera gånger. Nu har det gått två år.

– Det känns som om det kommer bli enklare att släppa det nu, säger Malin.

Var på spelning på en västsvensk klubb

Malin var på en spelning på en klubb i Västsverige tillsammans med sina vänner. De hade lyssnat mycket på bandet som spelade och befann sig nära scenen när en av bandmedlemmarna kom närmare.

– Först dansade han nära mig och min vän, det kändes helt okej till en början. Men sedan tog han ett hårt grepp om mitt hår och bakhuvud och tryckte hela mitt ansikte mot sitt skrev, sa Malin till SVT Nyheter, kort efter händelsen.

Flera vittnen

En vakt blev vittne till händelsen, och Malins vänner hade lyckats filma. I första hand ville Malin ge artisten en chans att be om ursäkt, berättade hon för SVT Nyheter.

– Jag sa att om han hade en anständig ursäkt skulle jag inte behöva polisanmäla, men det hade han inte och jag kände mig mer kränkt efteråt.

Enligt Malin och hennes vän ska artisten ha sagt att han ”fick feeling”. Han har erkänt brottet.

Fällande dom och skadestånd

När mannen nu fälls för sexuellt ofredande  ska han betala 5 000 kronor i skadestånd. Enligt rätten står det klart att ”gärningen har en tydlig sexuell inriktning och att den vid en objektiv bedömning kan förväntas kränka den sexuella integriteten.”

Polisanmäldes en andra gång samma kväll

Under samma kväll som Malin blev sexuellt ofredad har artisten även blivit anmäld för att ha tafsat en annan kvinna på rumpan, kysst henne på halsen och snärtat henne på rumpan med en handduk. Detta har enligt den utsatta kvinnan skett utan hennes medgivande. Artisten nekar till anklagelserna och frias i detta fall.

Tingsrätten skriver att kvinnans berättelse bedöms som tillförlitlig, men att det inte är ställt utom allt rimligt tvivel att mannen ofredat henne.

SVT Nyheter Väst har sökt artisten, som inte vill lämna några kommentarer.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer