Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se den stora kantarellen som Åse och Amanda sprang på i skogen. Foto: Privat

Åse och dottern hittade en monsterkantarell: ”Det var bara en chock”

Publicerad

20 centimeter över hatten och 205 gram tung. I onsdags gjorde Åse Röman och dottern Amanda Andersson från Bullaren i Norra Bohuslän ett fynd som borde göra de flesta svampentusiaster avundsjuka.

– Om det är den största i Sverige, och vi har googlat och inte hittat någon större i svamp, så är det ännu roligare. Man är väl tävlingsmänniska eller? säger Åse Röman och skrattar.

Det var vid lunchtid på onsdagen som Åse Röman och Amanda Andersson gav sig ut för att plocka kantareller, något som Bohuslänningen var först med att rapportera om.

– Vi plockade väldigt mycket. Jag tycker att det är fantastiskt kul, säger Åse Röman.

Plötsligt började dottern ropa.

– Då hade hon fått syn på den här. Det var bara en chock. Den sticker ut, något alldeles extra. Vi har plockat svamp i många år och aldrig sett något som ens liknar den.

Vad kommer hända med den nu?

– Vi har funderat lite på det. Vi har ätit stammen, sedan har vi sparat hatten. Vi kommer göra många goda kantarellmackor, säger Åse Röman.

I klippet – se den enorma kantarellen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.