Strax efter skjutningen greps flera män för inblandning i skottlossningen i centrala Borås. Foto: Johan Valkonen/JVFOTOPIX

Åtal väcks efter skjutning på frisörsalong i Borås

Uppdaterad
Publicerad

Efter att polisen nu hört över 600 personer i ärendet väcks åtal mot två unga män efter skjutningen på en frisörsalong i Borås där en person skottskadades förra året.

– Det har varit ett omfattande utredningsarbete, säger Göran Arvidsson som är utredningsledare på polisen i ett pressmeddelande.

Det var den 11 september 2020 som en frisör hittades med allvarliga skottskador på sin salong i centrala Borås. Ganska snabbt visade det sig att den skadade mannen hamnat i skottlinjen, då måltavlan var en gängkriminell från nätverket Hässleholmen/Hulta som var där och klippte sig.

En åtalas för mordförsök

Den 18 november förra året greps fyra män efter att polisen genomfört ett antal husrannsakningar i Boråsområdet. De fyra anhölls senare, men släpptes kort därefter fria. De personer som nu åtalas för mordförsök och medhjälp till mordförsök är två yngre män i övre tonåren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.