En nål gick av vid en akut tarmoperation på Östra sjukhuset och hamnade i patientens hjärtkammare. Foto: TT

Avbruten nål hamnade i hjärtat

Publicerad

En nål gick av vid en akut tarmoperation och hamnade i patientens hjärtkammare. Det enligt en anmälan till Läkemedelsverket. Missödet skedde på Östra sjukhuset i Göteborg för en dryg vecka sedan.

Det var under en tarmoperation på Östra sjukhuset som tillhör Sahlgrenska universitetssjukhuset i Göteborg som något gick snett. Därför togs beslut om att det skulle läggas ett dränage för vätska i lungsäcken, och en operatör bedövade patienten. Det var då som nålen gick av vid roten, och det gick inte att få tag i den. Det uppger sjukhuset i en Ivo-anmälan som skickats vidare till Läkemedelsverket.

Ännu en akutoperation

Operationen avslutades och efter en skiktröntgen hittades nålen i vänster hjärtkammare. Patienten fick därför genomgå en ny akutoperation för att avlägsna nålen.

Nålen antas ha haft ett brott eller ett fel på infästningen i en plastdetalj som sammanfogar sprutan med injektionsnålen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.