Avenyfamiljen säger upp all personal

Uppdaterad
Publicerad

Tidigare i veckan meddelade Avenyfamiljen, som driver flera nattklubbar, kaféer och restauranger i Göteborg, sin personal att de skulle varslas. Men igår kväll, efter förhandlingar med facket, kom ledningen fram till att man säger upp all personal.

I ett mejl till de anställda, som Göteborgs-Posten var först med att rapportera om, uttrycker sig företagets ägare Jonas Järvmarker så här:

”Det är ett tung besked att behöva lämna, men en nödvändig åtgärd för att säkra Avenyfamiljens överlevnad. Med detta agerande, ihop med ett antal andra kraftiga åtgärder så känner vi oss trygga med att vi kommer att kunna återanställa samtliga medarbetare i framtiden.”

Coronaviruset i Västsverige

I mejlet riktar Järvmarker också kritik mot regeringens åtgärder, och menar att de inte kommer räcka:

”Regeringens räddningspaket var gulligt men det kommer sannolikt inte rädda några hotell eller restauranger. Vi tolkade det som ett tydligt besked från regeringen om att ”You’re on your own”.”

Avenyfamilljen har knappt 170 fast anställda, och utöver det extrapersonal.

SVT Nyheter Väst söker Avenyfamiljens VD Tobias Hamberg och ägaren Jonas Järvmarker för en kommentar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Västsverige

Mer i ämnet