Simon Jensen. Harald Sköld. Foto: SVT

Avspärrningar oroar boende i Kville

Publicerad

Kville känns tryggt att bo i, menar boende i området. Men kanske borde det inte hända så mycket på samma plats rent statistiskt.

Simon Jensen bor i det avspärrade området och skulle hämta cykeln för att ta sig till jobbet på tisdagsmorgonen.

– Jag ser att det är avspärrat igen, för tredje gången på relativt kort tid. Huset bredvid har ju brunnit och så var det skjutning för några dagar sedan bara och nu får jag höra av dig att det är ett misstänkt föremål och att bombskyddet är ute.

Vad tänker du om det?

– Ja, det känns ju inte kul, det gör det inte. Jag blir lite orolig, halva familjen är sjuk och ligger och sover här och de knackar dörr för att väcka alla i de intilliggande husen. Jag undrar vad det är som händer i området. Samtidigt kan det ju vara en slump, men statistiskt borde det inte vara avspärrat tre gånger på så kort tid på samma gata.

”Det känns olustigt”

Snackar ni om det i området?

– Nej, det tycker jag inte. De närmsta grannarna pratar om det. Men det var ju något mord också bara något kvarter bort för något år sedan och då gick snacket. Det visade sig inte ha någon koppling till området som sådant och då, ja… Vi bor ju i en relativt stor stad och då händer det grejer. Jag tycker inte att Kville som sådant upplevs som otryggt, snarare tvärtom. Det är en skön grannkänsla, folk hjälper varandra, man pratar, hälsar, kan få krita i den lokala kiosken. Jag kan inte säga något negativt om området.

Men just de här händelserna…

– Ja, det känns olustigt, det gör det.

”Polisen brukar väl lösa sånt här”

Harald Sköld, som hyr ut ett hus i området, har fått beskedet om att hålla sig inne och inte gå ut på den sida av huset som vätter mot parkeringen.

– Oro? Nä, synd om huset stryker med annars brukar väl polisen lösa sånt här. Det är bra att de spärrar av. Polisen har resurser när något händer, det märker man ju.

Och skottlossningen i fredags?

– Då vad det avstängt precis lika mycket som nu.

Vad tänker du om de här två händelserna?

– Det är ju en tråkig utveckling, samtidigt har det här området blivit mycket bättre än förut.

Vad säger de boende i huset du hyr ut?

– Någon hade tydligen sett att det var några killar i en bil här inatt. Den personen pratade med polisen om det.

LÄS MER: Misstänkt föremål hittat på Hisingen

LÄS MER: Händelser med tydliga kopplingar till gängkriminalitet

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Handgranaten i Kville

Mer i ämnet