Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör kommunpolisen Daniel Johnsson om hur polisen ser på risken att fler skjutningar ska inträffa efter torsdagens dödsskjutning. Foto: SVT

Skjutningen vid Länsmanstorget: Misstänkta och offer kopplas till kriminella nätverk

Publicerad

Tre personer i övre tonåren har anhållits misstänkta för inblandning i torsdagens dödsskjutning vid Länsmanstorget på Hisingen i Göteborg. Såväl de misstänkta som offret har kopplingar till kriminella nätverk, enligt polisen.

Några tända ljus och nedlagda blommor fanns på fredagseftermiddagen vid den plats där en man i 20-årsåldern sköts till döds ett knapp dygn tidigare. I närheten patrullerade väktare och poliser.

– Vi har dörrknackning som har påbörjats nu på morgonen och vi har ökad närvaro i området. Det är en så kallad särskild händelse som har startats efter skjutningen, säger Christer Fuxborg, polisens presstalesperson.

Tre personer är anhållna, misstänkta för inblandning, och polisen utesluter inte fler gripanden – eller hämndaktioner.

– Det finns alltid efter en sådan här våldshändelse en förhöjd risk att det kan eskalera eller komma hämndåtgärder. Därför stärker vi upp och ökar vår närvaro, säger Daniel Johnsson, kommunpolis på Hisingen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.