Badplatsen Lille Väktor. Foto: SVT

Badplats stängs – vassa föremål hittade

Uppdaterad
Publicerad

En badplats i Lilla Edet har fått stänga efter att kommunen fått in larm om vassa föremål i vattnet. Nu ska kommunen se över alla badplatser med hjälp av dykare, det rapporterar P4 Väst.

Badplatsen vid sjön Lille Väktor i Lilla Edet har stängs då man fått in uppgifter om att vassa föremål hittats i vattnet, det rapporterar P4 Väst.

Samma badplats stängdes tidigare i veckan efter larm om vassa föremål i vattnet, men efter att dykare sökt igenom samtliga kommunala badplatser kunde Lille Väktors badplats öppnas igen.

”Känns skrämmande”

Ann-Louise Jansson bor i Hjärtrum och har hört om de vassa pålarna som hittats under vattenytan.

– Det känns skrämmande, speciellt med tanke på att jag har en tvåårig son också. Vi har ju varit där uppe och badat några gånger, säger hon till SVT Nyheter Väst

Kommunen har polisanmält händelserna och ser nu över alla badplatser i kommunen igen. Allmänheten uppmanas vara extra försiktiga vid bad och inte att dyka eller hoppa från brygga om man inte med säkerhet vet att vattnet är säkert.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.