Foto: Madeleine Forsberg

Barn fick gravsten över sig i Bollebygd – bröt benet

Uppdaterad
Publicerad

Ett barn fick under lördagen en gravsten över sig och bröt benet, enligt Bollebygds pastorat. Olyckan inträffade i samma församling som en 8-årig flicka så tragiskt omkom efter att ha fått en gravsten över sig 2011.

Under lördagen inträffade en olycka på Töllsjö församling i Bollebygd då ett barn i yngre skolåldern fick en gravsten över sig.

– Det var ett barn som var där med anhöriga för att plantera något vid graven och då välte gravsten, säger kyrkoherden Madeleine Forsberg på Bollebygds pastorat.

Hon berättar att barnet fick hämtas med ambulans och att det senare visade sig att barnet hade brutit ett ben i olyckan.

Kyrkogården avspärrad

– Jag valde direkt att spärra av kyrkogården efter olyckan, säger Madeleine Forsberg.

Under dagen ska alla övriga gravstenar på kyrkogården testas. De som inte klarar av provtryckningen, vilket innebär att man trycker med ett visst tryck på stenarna, läggs ned och kyrkogården kommer inte öppnas förrän alla stenar är testade.

Tidigare dödslycka

2011 inträffade en tragisk olycka inom samma församling på en annan kyrkogård då en 8-årig flicka hamnade under en gravsten och dog.

– Det här väcker många gamla minnen och obehag från förra olyckstillfället, säger Madeleine Forsberg.

Hur är det möjligt att det händer igen?

– Det är oacceptabelt och omskakande. Och jag har beställt all dokumentation för att kolla att stensäkringen är gjord i Töllsjö. Just nu prioriterar vi att säkra båda kyrkogårdarna, säger kyrkoherden Madeleine Forsberg på Bollebygds pastorat.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer