Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
En pojke skadades allvarligt efter att han fallit fem våningar rakt ner i ett hisschakt i samband med en räddningsinsats i Göteborg. Under söndagen meddelades att han dött av sina skador. Foto: TT

Pojke i Göteborg död efter hissolycka – föll ner i hisschakt

Uppdaterad
Publicerad

En pojke under 10 år har avlidit efter att fallit fem våningar rakt ner i ett hisschakt i Göteborg. Barnet klämdes i onsdags fast med benet i hissen men något gick fel när räddningstjänsten skulle hjälpa honom att komma loss.

– Det är en fruktansvärd händelse och mina tankar är med familjen, säger Lars Klevensparr, chef för räddningstjänsten Storgöteborg till SVT.

Olyckan inträffade vid halv nio-tiden på onsdagsmorgonen i centrala Göteborg. Många omständigheter är fortfarande oklara.

Enligt räddningstjänsten hade pojken på något sätt fastnat mellan ett galler och hissdörren. Räddningstjänsten larmades till platsen och styrkeledare och fyra brandmän inledde ett räddningsarbete.

– Under vår insats ramlar pojken fem våningar ner i hisschaktet. Brandmännen gjorde hjärt- och lungräddning direkt på plats innan pojken fördes med ambulans till Sahlgrenska, säger Lars Klevensparr.

På söndagen meddelade Sahlgrenskas pressjour att pojken dött av sina skador.

Har anmälts

Exakt hur olyckan kunde ske kan Lars Klevensparr inte svara på. Händelsen ska nu utredas och en anmälan till Arbetsmiljöverket är gjord. Även polisen utreder olyckan.

Personalen togs direkt efter händelsen ur tjänst och det är oklart när de kan återgå i arbete.

– Dom måste klara av sitt stundtals ganska komplicerade arbete. Brandmännen som jobbade under olyckan mår inte bra, säger Klevensparr.

Har ni gjort något fel?

– Det kan inte jag svara på, men någonting har ju hänt som gör att pojken faller ned. Om det är brister på materiel, hiss eller någonting annat vill jag inte spekulera i.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.