Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
– Vi har tittat i loggar och har inga signaler om att det skulle vara något fel på hissen, säger Katrin Amgarth, kommunikationschef på Familjebostäder. Foto: SVT

Familjebostäder efter hissolyckan i Göteborg: Inga tecken på fel

Uppdaterad
Publicerad

Familjebostäder ska genomföra en teknisk analys efter olyckan i Göteborg där en pojke föll ner i ett hisschakt.

– Vi har tittat i loggar och har inga signaler om att det skulle vara något fel på hissen, säger Katrin Amgarth, kommunikationschef på Familjebostäder.

En pojke under 10 år föll fem våningar rakt er i ett hisschakt under en pågende räddningsinsats på onsdagen. Flerfamiljshuset ägs av det kommunala bostadsbolaget Famijebostäder som uppger att de hittills inte har några indikationer på att något skulle ha varit fel på hissen.

– Vi vill få tillgång till hissen igen, sen får man göra en teknisk analys med våra samarbetspartners, säger Katrin Amgarth,

Just nu inväntar de tillstånd från polisen att få åtgärda hissen som är avstängd.

Hiss från 1939

Huset är från 1939 och lika gammal är hissen.

– Den har moderniserats och vi har satt in en vikdörr, säger säger Katrin Amgarth.

Är det ofta problem med hissarna?

– Vi får ju in felanmälningar med jämna mellanrum, men rent generellt är många våra hus äldre och saknar hissar.

Tagna av olyckan

Pojken fördes till Sahlgrenska där han senare avled. Efter olyckan var representanter för Familjebostäder på plats vid flerbostadshuset.

– De är fruktansvärt det som hänt, vi är väldigt tagna. Vi var på plats hela dagen igår, och pratade med hyresgästerna. Vi får ju också se vad vi kan göra för att de ska känna sig trygga.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.