Barn påkört vid skola

Uppdaterad
Publicerad

Ett barn blev under morgonen påkört av en bil vid en skola i västra Göteborg. En man misstänks nu för vårdslöshet i trafik och vållande till kroppskada.

Innan klockan åtta på tisdagsmorgonen inkom ett larm om att en pojke i skolåldern blivit påkört av en personbil vid en skola i västra Göteborg. Polisen meddelar att barnet ska vara vaket och talbart, men ha ont i huvudet. Sahlgrenska uppger också att pojken har klarat sig med lindrigare skador.

– Personen har blivit påkörd vid ett övergångsställe. Det var väldigt halt på platsen, säger Björn Vanderkaay, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten i Storgöteborg.

Räddningstjänsten stängde av olycksplatsen under en tid.

Pojken fördes med ambulans till sjukhuset och en man i 40-årsåldern är misstänkt för vårdslöshet i trafik samt vållande till kroppsskada.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.