Bert Karlsson anmäler 15.000 företag

Publicerad

I februari dömdes Bert Karlsson för bokföringsbrott. Nu väljer han att svara genom att anmäla tusentals andra företagare.

Under tre år ska Bert Karlssons företag Jokarjo AB brustit i bokföringen och lämnat in rapporter försent. Straffet blir villkorlig dom och 50.000 i dagsböter.

– Det är stasi-metoder. Det är det ju, privatpersoner anger varandra istället för att myndigheten gör det, säger Bert Karlsson.

Anmäler fler företag

Som Skövde Nyheter tidigare har rapporterat dömdes Bert Karlsson efter att en privatperson hade anmält hans företag. Nu planerar Bert Karlsson att själv anmäla 15.000 andra företag som också har brustit i bokföringen.

– Jag hoppas att det här systemet kollapsar. Det är sjukt att det är enskilda personer som bestämmer vilka som får stå till svars, säger Bert Karlsson.

Inte ute efter företagen

Anmälningarna kommer att lämnas in i omgångar och de första 1.500 anmälningarna ska snart lämnas in. Bert Karlsson säger att massanmälningarna inte är riktade mot företagen.

– Jag är inte ute efter företagen. Sen kan de kanske missförstå, men så får det vara, säger Bert Karlsson.

Bert Karlsson har tidigare svarat på domar mot honom genom att anmäla andra. 2015 fick han böter efter att ha utfört ett svartbygge.

Då åkte han runt i Skara kommun och letade andra svartbyggen som han anmälde.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Bert Karlsson

Mer i ämnet