Bild från Skaras Sommarland i under sommaren. Foto: Privat

Besökarnas ilska mot nöjesparken: ”En katastrof”

Uppdaterad
Publicerad

Trångt, trasiga toaletter, smutsigt badvatten och så mycket folk att säkerheten brister. Det vittnar fler besökare som anmält Skara Sommarland om.
– En katastrof. Det var fullständigt kaotiskt, säger Erik Wihlborg.

Det var varmt och mycket folk på Skara Sommarland i somras. Under vecka 30 slog slog Skara Sommarland veckorekord med drygt 63 000 besökare. Men några av besökarna var inte nöjda med sitt besök.

SVT nyheter Väst har tagit del av de klagomål som framförts till kommunen och Allmänna reklamationsnämnden, ARN. Totalt handlar det om sju anmälningar, varav fem berör ungefär samma problem.

Anmälarna vill ha pengarna tillbaka.

Beklagar upplevelsen

En besökare som SVT pratat med beskriver vistelsen så här i sin anmälan till ARN: ”Poolerna var så överfyllda med folk att det inte gick att bada. Smutsigt vatten i poolerna och riskabelt.”

– Det luktade urin i poolen. Det var så vidrigt. Det var det värsta jag varit med om, säger en mamma som anmält Skara Sommarland.

Janne Nilsson vd beklagar att besökarna haft den upplevelsen av besöket.

– Vi har kontinuerlig städning och vi ser över hela området. Men när det blir mycket folk så blir det trångt och man upplever saker på olika sätt, säger han.

Långa köer

Ytterligare en anmälare beskriver långa köer och att Skara sommarland släppte in hur många som helst samt att det kissades och bajsades i vattnet.

– Felet är att de släpper in för många människor till en för liten anläggning. Hur många kan bada i vattnet innan reningsvattnet slutar fungera, säger Erik Wihlborg.

Samtidigt upplevde Erik Wihlborg att den unga personalen på plats var väldigt trevliga och hjälpsamma.

”Säkerheten är det allra det viktigaste”

Flera anmälare tar upp att det var mycket folk i poolerna vilket gjorde det riskabelt att bada. Men enligt Skara Sommarlands vd så hade de koll på läget.

– Säkerheten är det allra viktigaste för oss. Det jobbar vi jättemycket med. I badlandet specifikt så har vi 18 stationer där de cirkulerar 24 stycken utbildade livräddare som är våra badvakter. Under de här specifika dagarna så hade vi fullt manskap som jobbade, säger han.

Här kan du läsa en längre artikel där Skara Sommarland svarar på kritiken.

Nedan kan du också se ett klipp med Skara sommarlands vd:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Skara Sommarland svarar på kritiken Foto: SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer