Gunnar Ragnewall, förälder till två av barnen som var med om bussolyckan i Sveg tycker att man borde tittat mer på hastigheten. Foto: SVT

Pappa Gunnar besviken efter dagens dom mot busschauffören

Uppdaterad
Publicerad

Dagens dom väcker förstås känslor även hos drabbade och anhöriga. Gunnar Ragnevall hade två barn på bussen som klarade sig oskadda. Han vill att åklagaren ska överklaga domen.

Gunnar Ragnewall kommer aldrig att glömma den morgonen när telefonen ringde strax före klockan sju. Det var den 2:e april 2017. Det var hans son som ringde från olycksplatsen.

– Det var kaotiskt, jag bara ramlade ner ur sängen. Sedan var det bara att sätta sig i bilen, efter man hade samlat sig, och köra upp de där timmarna, jag var inte framme förrän 17. Det var en jätteskön känsla att se dem där, säger Gunnar Ragnewall.

Titta på hastigheten

Borås tingsrätt friade i dag busschauffören på samtliga åtalspunkter: vårdslöshet i trafik, vållande till annans död och vållande till kroppsskada.

– Jag tycker att åklagaren ska titta på hastigheten framför allt, där bussen går av vid hög hastighet, på fjällvägar där man ska anpassa hastigheten efter rådande omständigheter. Man får lov att köra 100 kilometer på vägen men det säger ju inte att man behöver göra det, säger Gunnar Ragnewall.

Hur går man vidare som förälder, anhörig eller barn efter en här händelse?

– Jag tycker att man ska åka upp till anläggningen, stanna till vid olycksplatsen, prata om olyckan om det går.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer