Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Boende inryms efter att en bil exploderat i Frölunda Göteborg. Foto: SVT

Bil exploderade i Frölunda – Nationella bombskyddet inkallat

Uppdaterad
Publicerad

En bil exploderade på torsdagsmorgonen på en parkeringsplats i Västra Frölunda.

– Kan kopplas till en pågående gängkonflikt, säger Christian Nylén, polischef i Göteborg Syd.

Explosionen var så kraftig att en ruta i ett angränsande bostadshus gick sönder av tryckvågen.

SOS Alarm fick in många larmsamtal om händelsen, och polisen åkte till platsen med många enheter och helikopter. Även räddningstjänsten och ambulans skickades till platsen.

Flera vittnen

Enligt polisen ska flera personer ha bevittnat händelsen och även sett personer springa från platsen. Inatt har även en skottlossning skett i Frölunda, men om dessa två händelser har med varandra att göra är ännu så länge oklart.

– Det är för tidigt att säga, men vi kommer så klart att undersöka det, säger polisens presstalesperson Christer Fuxborg.

Boende inryms

Nationella bombskyddet har kallats till platsen och de boende i området uppmanades först att stanna inomhus tills området är säkrat.

– Vi knackar på hos folk och ber dem hålla sig inne tills vi anser att platsen är en säker. Det är en försiktighetsåtgärd, säger Christer Fuxborg.

Polisen har ännu inte gripit någon misstänkt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.