Polisen har flera patruller på plats och området kring pantbanken är avspärrad. Foto: SVT

Bil har kört in i pantbank i centrala Göteborg

Uppdaterad
Publicerad

En svart bil har backat in i ett skyltfönster i Olskroken i Göteborg. Polisen fick larm väpnat rån vid halv 11-tiden på fredagsförmiddagen och två personer är gripna misstänkta för bland annat grovt rån.

Gärningspersonerna uppges ha backat in i en butik och därefter in i en pantbank. De har gått in i och hotat personalen. I nuläget är det oklart om de kommit över något.

– Det verkar som att gärningspersonerna först backat in i fel butik, sedan gått över till lånekassan och hotat personalen, säger Fredrik Svedemyr, polisens presstalesperson och lägger till:

– Det är fortfarande i ett initialt läge och vi kan inte heller säga något om huruvida någon skadats.

Två snabba gripanden

Två misstänkta personer har gripits. De misstänks för grovt rån, försök till grovt rån och grovt vapenbrott. Polisen har även säkrat ett vapenliknande föremål som en av gärningspersonerna ska ha kastat iväg, enligt vittnesuppgifter.

Polisen har flera patruller på plats och området kring pantbanken är avspärrad. En bil med ”möjlig anknytning” till rånet har beslagtagits av polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.