Bil påkörd av tåg i Marks kommun

Uppdaterad
Publicerad

Ett tåg har kört på en bil som fått motorstopp uppe på spåret vid en järnvägsövergång.

Personerna i bilen hann ta sig ut innan kollisionen. Olyckan har under onsdagsförmiddagen lett till stopp i tågtrafiken på sträckan mellan Varberg och Borås.

Vid en järnvägskorsning mellan riksväg 41 och tågspåret i Horred i Marks kommun fick en bil av någon anledning motorstopp uppe på spåret.

När tåget anlände körde det in i bilen. Men ingen person skadades.

– Tåget står stilla nu. Men det blev en kollision, säger Jan Kuusisto på räddningstjänsten vid halvåtta på onsdagsmorgonen.

Misstänkt vårdslöshet

Polisen är på plats.

– Vi kom dit strax efter klockan sju, men jag har inga närmare uppgifter ännu, säger Thomas Fuxborg vid halvåtta-tiden på onsdagsmorgonen.

Senare uppger polisen på sin hemsida att de skrivit en anmälan gällande misstänkt vårdslöshet i trafik.

Passagerare fick åka buss

Räddningstjänsten berättar vid halv tio på onsdagsförmiddagen att passagerarna från tåget körts iväg med ersättningsbussar.

– Vi har lämnat platsen nu, säger Jan Kuusisto.

Tågtrafiken på sträckan Varberg-Borås har varit stoppad under delar av onsdagen. Strax innan klockan 13 informerade Västtrafik och Hallandstrafiken att tågen börjar rulla igen med första avgången kl 14.47 från Varberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.