Bil påkörd av tåg – tågstopp mellan Göteborg och Strömstad

Uppdaterad
Publicerad

Tågtrafiken står still mellan Munkedal och Tanum. Anledningen är att en bilist kört av vägen och in på tågspåret, därefter har bilen blivit påkörd av ett ankommande tåg, enligt Bohuslänningen.

Trafikolyckan i Munkedal som orsakat tågstoppet inträffade strax före halv tre på lördagen. Två enheter från räddningstjänsten och en ambulans befinner sig vid platsen. Föraren till den bil som hamnade på tågrälsen lyckades ta sig ur fordonet innan det blev påkört av ett ankommande tåg.

Peter Gustafsson, inre befäl på räddningstjänsten, säger till tidningen Bohuslänningen att tåget står kvar på rälsen och att passagerarna ska ha klarat sig oskadda.

De stationer som kan påverkas av stoppet är enligt Trafikverket:

Göteborg, Dingle, Hällevadsholm, Kode, Ljungskile, Munkedal, Rabbalshede, Skee, Stenungsund, Stora Höga, Svenshögen, Tanum, Uddevalla, Uddevalla Ö, Ytterby, Överby, Strömstad.

Tågtrafiken ersätts under lördagen med buss men beräknas komma igång igen inom det närmaste dygnet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.