Bilen fattade eld efter att den kolliderat med trädet. Foto: Joakim Eriksson

Bil började brinna efter trädkrock – tre ungdomar döda

Uppdaterad
Publicerad

Tre tonåringar har avlidit efter en trafikolycka i höjd med Hultafors utanför Borås. Bilen körde av vägen, krockade med ett träd och började brinna.

Vid 17.30 på söndagen larmades räddningspersonal till gamla riksväg 40 i höjd med Hultafors utanför Borås. En bil hade kört in i ett träd och börjat brinna.

Det är i nuläget inte klarlagt varför bilen körde av vägen, och polisen är angelägen om att få in vittnesuppgifter från personer som kan ha sett hur olyckan gick till.

– Vi har inlett en förundersökning om vårdslöshet i trafik. Bilen ungdomarna färdades i är beslagtagen och ska genomgå en teknisk undersökning. Det kan också vara så att vi kan behöva höra vittnen, säger polisens vakthavande befäl Magnus Schildt tidigt på måndagsmorgonen.

Polisen bekräftar på måndagen att de omkomna är tre ungdomar från Sjuhäradsområdet: en ung man född 2002, en flicka född 2005 och en pojke född samma år.

Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.