Totalt fyra bilar skadades i branden i centrala Ulricehamn. Foto: David Skarland/DAVID-S FOTO

Bilbränder på flera platser i Västsverige

Uppdaterad
Publicerad

Flera bilar brann i Västsverige under lördagskvällen och natten till söndagen. Bränderna misstänks vara anlagda.

Det första larmet om bilbrand kom 21.45 på lördagen. Två bilar stod i lågor på västra Hisingen i Göteborg.

– Man har tänt eld på en bil och sedan har det spridit sig till ytterligare ett fordon. Det är ett spaningsärende i nuläget, säger Magnus Nordqvist, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

Drygt två timmar senare, klockan 23.11, brann en bil i Hisings Backa. Branden spred sig till ytterligare två bilar. Kort därefter kom nästa larm – i samma område.

– Där var räddningstjänsten på plats fort eftersom de redan befann sig i området, så den branden hann aldrig sprida sig, säger Magnus Nordqvist.

Fyra bilar brann vid Rådhuset i Ulricehamn

Även i Ulricehamn har bilar brunnit. SOS Alarm fick larmet klockan 01.51 natten till söndagen. Vid Rådhuset hade flera bilar fattat eld.

– Det har brunnit i fyra bilar, och platsen har spärrats av, säger Magnus Nordqvist.

Samtliga händelser rubriceras som skadegörelse genom brand, och bränderna misstänks vara anlagda. Polisen har ingen misstänkt för någon av bränderna i nuläget. Ingen ska ha skadats i samband med bilbränderna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.