Bilkapare fortfarande på fri fot

Uppdaterad
Publicerad

Ett par blev rånade på sin bil utanför Lysekil under tisdagseftermiddagen. Polis letar i området med flera patruller och helikopter.

Ett par blev rånade på sin bil vid 14-tiden på tisdagen. Paret hade stannat till vid en trävaruhandel strax utanför Lysekil och mannen hade gått in i butiken medan kvinnan väntade i bilen.

En hotfull man ska då ha gått fram till bilen, ryckt upp dörren och skrikit ”ut ur bilen”. Mannen ska ha varit mycket aggressiv och kvinnan lydde, men fick med sig sin mobiltelefon. 

– Han hade inga vapen eller tillhyggen vad vi känner till, men han var hotfull och skrek, säger Peter Adlersson, polisens presstalesman.

Bra signalement och god lokalkännedom

Mannen körde iväg från parkeringen och kvinnans make samt en ur personalen tog upp jakten på den stulna bilen men de hann inte se var den körde, enligt polisen troligen på länsväg 162 mot Brastad.

Polisen har varit ute med flera patruller och helikopter och strax innan klockan 15 påträffades den stulna bilen tom. Bilen har tagits i beslag men ingen misstänkt gärningsman hade gripits klockan 17.

– Vi har avslutat insatsen men har bra uppgifter om signalement på den misstänkta personen och en god lokalkännedom där uppe, så det finns goda förutsättningar att vi får tag på personen, säger Peter Adlersson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.