Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Stefan Bunge vill se hårdare tag mot kriminella i Borås. Han menar på att polisen inte jobbar aktivt för att komma till rätta med problemen. På kort tid har sju skottlossningar ägt rum i Borås. Foto: SVT

Boråsare om kriminella nätverken: ”Polisen borde vara mycket tuffare”

Uppdaterad
Publicerad

– Det första jag tänker på när det gäller dem, det är att de behöver ett kok stryk allihopa!

Så kommenterar boråsaren Stefan Bunge den pågående konflikten mellan två kriminella grupperingar på Hässleholmen och Norrby i Borås.

Boråspolisen har sedan i somras arbetat intensivt med skottlossningar som skett mellan kriminella grupperingar i stadsdelarna Hässleholmen och Norrby. Oskyldiga har vid ett par tillfällen fått fly för sina liv och vid ett tillfälle sköts, enligt polisen, en frisör av misstag i centrala Borås.

Flera boråsare som SVT pratar med har tröttnat på utvecklingen.

– Om man tänker på Norrby och Hässleholmen så är det tyvärr invandrare som är inblandade i det här och jag tycker att det är sorgligt för att de förstör. Jag anser att 95 procent av alla invandrare sköter sig jättebra och är välkomna hit men sedan har vi det här slöddret som ska förstöra alltihop, det är det sorgliga, säger Stefan Bunge.

Tycker du att polisen jobbat tillräcklig aktivt mot det här?

– Nej, det tycker jag inte. Polisen borde vara mycket tuffare och vara på dem mycket snabbare, tillägger han.

”Omogna grabbar”

Ida-Maria Hebelius, har bott i Borås i tre månader. Hennes vän sköts av en kriminell i centrala Borås. Hon ser allvarligt på utvecklingen.

– Jag tycker att det är väldigt hemskt. Jag försöker vara i min bubbla och jag pallar inte med andra människors problem, säger hon.

Känner sig trygg trots närverket på Norrby

SVT Nyheter Väst har varit i kontakt med flera av de boende på Hässleholmen som inte vågar prata offentligt om situationen. Många säger att de övervakningskameror som satts upp inte hjälper, de kriminella fortsätter begå brott ändå.

– Brott är oacceptabelt och polisen måste reagera mot kriminella. Jag tycker att polisen gör ett bra arbete, säger studenten Hadi Sabbagh, boende på Hässleholmen.

Hör fler boråsare om situationen i klippet ovan

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer