Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Jessica Öhrn var en av dem som drabbades hårt vid explosionen på Övre Husargatan i höstas. Hon larmade räddningstjänsten och har bara beröm att ge personalen för deras instas. Foto: SVT

Boende berömmer insatsen vid explosionen i Annedal: ”Känns som att det handlar om minuter”

Uppdaterad
Publicerad

Jessica Öhrn var en av dem som drabbades hårt vid explosionen på Övre Husargatan i höstas. Hon larmade räddningstjänsten och har bara beröm att ge personalen för deras instas.

– Det känns som att det handlar om minuter, sedan är räddningstjänsten här och gör ett fantastiskt jobb, säger hon till SVT Nyheter Väst när vi träffar henne nästan fem månader efter explosionen.

Jessica Öhrn blir vittne till hur en granne hoppar från tredje våningen för att rädda sitt liv när rök väller in från trapphuset och hon ser grannar som hjälper andra grannar att evakuera huset.

– Det är turbulent, men nånstans ett kontrollerat kaos i allting, konstaterar Jessica i efterhand.

Har flyttat till ny lägenhet

Flera av hennes före detta grannar väntar på att renoveringen av uppgången och lägenheterna ska bli klara för inflytt. Det gäller inte Jessica och hennes man, som har hittat en ny lägenhet. Mycket har förändrats, nästan allt fick de slänga av det som fanns i lägenheten och det som fanns i källarförrådet. Händelsen har även lett till ett andra förändringar.

– Man är ju mer vaksam på olika situationer, dofter, intryck, höga ljud, säger hon.

Hör Jessica Öhrn berätta i klippet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.