Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör projektledare Madde Lundin och träffa en av somaliska bokmässans arrangörer i klippet ovan. Foto: SVT

Bokmässan tillbaka i Angered: ”Slagit på stort”

Uppdaterad
Publicerad

I helgen gjorde bokmässan i Angered comeback efter att ha varit inställd förra året. Flera hundratals besökare var med och firade bokmässans femårsjubileum. En av nyheterna på årets mässa var en somalisk del med ett eget program.

På kulturhuset Blå stället i Angered var det en lång rad av bokbord som välkomnade besökarna under helgens upplaga av bokmässan. Det var en stor uppslutning av besökare som bjöds på närmare hundra programpunkter under lördagen och söndagen. Projektledaren för bokmässan, Madde Lundin, var lycklig över att man lyckats få ihop ett så brett program.

– Det är ett extra stort program, vi har slagit på stort för att vi vill fira de här fem åren tillsammans med Angeredsborna.

Internationella stjärnor på plats

Angereds bokmässa startades under 2018 för att ge plats åt författare och poeter från föroter. Sedan starten har bokmässan vuxit i storlek. Trots en inställd bokmässa under förra året var det över 200 stycken medverkande i år, både okända och kända.

– För första gången har vi internationella stjärnor på plats, som vi är väldigt glada över att ha här.

På plats under helgen fanns kändare namn som till exempel brittisk-somaliska poeten Warsan Shire och den somaliska matbloggaren Khadija Mohamud. En annan nyhet till årets upplaga var även en somalisk bokmässa under söndagen som Ahmed Nour var med och arrangerade.

– Det är jättespännande, det är bland annat tio somaliska författare som berättar om språket och sina böcker.

Följ med in på bokmässan i Angered i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.