Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Bonden Marie-Louise Stenson från Tråvad har skapat en majslabyrint lika stor som 12 fotbollsplaner. Foto: SVT / Magnus Dennert

Bonden Marie-Louise har gjort en jättelabyrint – av majs

Uppdaterad
Publicerad

Stor som tolv fotbollsplaner, två meter hög och med gångar som aldrig verkar ta slut. Bonden Marie-Louise Stensson från Tråvad har skapat en enorm majslabyrint.

– Vi kommer ha tipspromenader, lite bingo och grejer för barnen också. Den ska vara för alla, säger hon när SVT:s reporter till slut återfinns i labyrinten.

Marie-Louise Stensson från Tråvad utanför Vara fick idén när en kompis sa att det fanns så mycket roligt att göra i USA och nämnde majslabyrinter som ett exempel.

Verkar aldrig ta slut

Sagt och gjort. I maj såddes de första majskornen och nu står labyrinten i stort sett färdig att besöka, med gångar som vindlar och aldrig verkar ta slut.

– Det beror ju på hur bra man är på att läsa en karta, men jag tycker man ska avsätta ett par timmar vid ett besök, säger hon.

”Drängen kan köra lite motorsåg”

När SVT:s reporter ger sig in i labyrinten tar det inte lång tid innan han irrar sig vilse. Och trots solsken påminner det om tonårens skräckfilmer.

– Det är några stycken som sagt det faktiskt, så vi kanske hittar på något roligt till Halloween. Drängen sa att han kan gå ut med motorsågen och köra lite med den, utan kedja förstås, säger Marie Louise och skrattar.

Se labyrinten och följ med när SVT:s reporter går vilse i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.