Småbarnsmamman Khadija Arshad oroas dagligen över situationen i Borås. Rädslan att bli utsatt är stor, enligt henne. Foto: SVT

Så säger boråsare om de senaste skottlossningarna

Publicerad

Under de senaste månaderna har Borås skakats av flera grova våldsdåd, där oskyldiga har flytt för sina liv i samband med en skottlossning på öppen gata.

– Jag brukar tänka, tänk om det är jag eller mina döttrar som bli utsatta nästa gång, säger småbarnsmamman Khadija Arshad.

På kort tid har flera skottlossningar ägt rum i Borås och oskyldiga människor har fått fly för sina liv i samband med dem. Utvecklingen oroar både polisen och boende.

– Man kan inte påverka mycket. Man får se till att inte gå ut på kvällarna, säger företagaren Zekeriya Gencoglu.

Det har även hänt att oskyldiga hamnat mitt  skottlinjen. Bland annat sköts en frisör av misstag på sin arbetsplats, vilket SVT berättat om tidigare.

– Jag tycker att det är fruktansvärt, jag har två nya barnbarn och jag tänker på hur deras framtid ska bli, säger mormor Ulla Lindén.

I klippet ovan kan du höra fler boråsare berätta om situationen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.