Foto: TT/Arkivbild

Borde man få ta med sig vagnen in på förskolan?

Publicerad

Många förskolor i Göteborg tillåter inte barnvagnar i tamburen, bland annat på grund av brandrisk och allergier. Dessutom är inte alla tamburer anpassade för barnvagnar. Borde man få ta med sig vagnen in eller lämnas den bäst utanför?

SVT rapporterade · Borde man få ta med sig vagnen in på förskolan?

Tack för all era kommentarer, chatten är nu stängd.
17.37
Skulle jag ta med en vagn till barnet som jag hämtar från förskolan, så skulle jag självklart lämna den utomhus. Men eftersom jag har en bebis på två månader, som måste med varje gång jag ska hämta på förskolan, så tar jag med vagnen in, trots att det står att man inte ska göra det. Ingen i personalen har sagt något. Tycker det är omänskligt att lämna en bebis utomhus, även om det bara rör sig om några minuter.
17.37
Nej, har brandskyddsmyndigheten sagt vad som gäller så gäller det för alla, inga undantag.
17.37
Nej, man får väl ta ur barnet ur vagnen och ta med det in när man hämtar sitt äldre barn, det gjorde alltid jag.
17.37
Det ska absolut inte förekomma vagnar inomhus i förskolan men väldigt gärna ett eller flera småsyskon på armen som får tillfälle att bekanta sig med miljön i vårdnadshavarens trygga famn
17.38
Absolut ska man kunna göra det. Nu finns det ju en viss risk att det finns s.k. Copycats för ett tag framöver. Det finns ju ett antal sjuka människor som springer runt i våra samhällen!
17.38
Barnvagnar till barn som går på förskolan brukar vara förbjudna för att de tar plats och riskerar att hamna i utrymningsvägar. Men barnvagnar med bebisar och väldigt små barn i borde absolut få parkeras inne på förskolan under hämtningen! Allt annat är vansinne.
17.38
Vad betyder "utanför förskolan" i era artiklar? Utanför eller innanför en stängd förskolegrind? Jag kan ju tycka att det borde räcka om vagnen står inne på en stängd förskolegård. Gjorde den stulna barnvagnen det?
Enligt våra uppgifter ska barnvagnen lämnats på förskolans gård, innanför en grind och staket. / Jakob, reporter
17.41
Ja, om barnet sover borde det finnas ett ställe att ställa vagnen på, förskolelokalerna ska vara ändamålsenliga, säkra och funktionella. Förskolan dikterar tiderna för föräldralediga och kan planera så att inte alla kommer samtidigt.
Vår förskola har dessutom inte ens en babysitter i hallen, man måste antingen lägga bebisen på golvet när man klär på syskonet eller lyckas med konststycket med två barn i famnen.
17.41
Nej, men barnet, samma med hund

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer