Foto: TT

Bostad dröjde – Trollhättan får betala för lagtrots

Uppdaterad
Publicerad

En man i 20-årsåldern fick vänta på en bostad i nästan ett år. Trollhättan kommun ska nu betala hundratusentals kronor för dröjsmålet trots att mannen aldrig ville ha bostaden.

Trollhättans kommun får betala knappt 390 000 kronor i vite då en man i 20-årsåldern fick vänta för länge på en bostad, det rapporterar TTELA.

Mannen hade rätt till en bostad enligt lagen om stöd och service till funktionshindrade (LSS). Drygt elva månader senare visade det sig att mannen inte ville bo med särskild service och kommunen avslutade då ärendet, skriver tidningen. Då hade han dock redan fått vänta för länge – beslut som fattas enligt LSS ska verkställas snarast möjligt och i tidigare domar har det ansetts vara ett dröjsmål om väntetiden varit längre än ungefär ett halvår.

IVO

Trollhättans kommun har i ett yttrande förklarat att det inte fanns några bostäder som passade mannens behov och att de som funnits gått till personer med längre väntetid.

IVO anser därmed att Trollhättan har trotsat lagen och ålägger kommunen att betala 389 300 kronor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

IVO

Mer i ämnet