80 personer evakuerades när band utbröt på en flyktingförläggning i Vänersborg. En förundersökning om grov mordbrand har inletts. Foto: Rescue Photo

Brand på asylboende i Vänersborg

Uppdaterad
Publicerad

Räddningstjänst ryckte under torsdagskvällen ut till boendet Restad gård i Vänersborg, efter larm om brand i en bostadsbyggnad.

Polisen har startat en utredning om misstänkt grov mordbrand.

När räddningstjänsten fick larmet strax efter klockan 21 var det var osäkert om alla boende kunnat lämna byggnaden. Men några uppgifter om saknade eller skadade personer har inte lämnats.

Totalt ska 80 personer ha evakuerats, och det är ännu oklart när de kan återvända eller var de ska bo under tiden.

Både brandkår, polis och ambulanser larmades till Restad gård. Branden är nu släckt, men korridorerna är rökfyllda och räddningstjänsten finns kvar på platsen.

– Vi säkerställer så att det inte är något vi missat, säger Tony Karlsson, inre befäl på Norra Älvsborgs Räddningstjänstförbund.

Enligt Tony Karlsson är det för tidigt för att säga något om var det började brinna.

Grov mordbrand

Polisen har startat en förundersökning om grov mordbrand.

– Det finns misstankar om att branden är anlagd, säger polisens presstalesperson Hans-Jörgen Ostler.

Det är vid 22-tiden på torsdagen oklart om någon skadats i branden. Enligt SOS Alarms presstjänst har ingen förts till sjukhus i ambulans.

Under fredagen ska kriminaltekniker genomföra undersökningar på plats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.