Kraftig brand i Lerum natten till tisdag. Foto: Adam Ihse/TT

Brand i idrottshall och restaurang i Lerum

Uppdaterad
Publicerad

36 brandmän bekämpade en brand i en restaurang och idrottsanläggning i Lerum öster om Göteborg. Branden tog sig snabbt men var vid femtiden på morgonen släckt. En stor del av byggnaden räddades.

– Hela huset är kvar men en del är skadad, sa Mikael Lindgren, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten.

Larmet om klockan 00.21 under natten mot tisdagen. Det hade då börjat brinna i fasaden på en pizzeria i Lerum. Men branden tog sig snabbt i i resten av byggnaden.

– Vi fick det dämpat rätt fort men det var kraftig rökutveckling in i fastigheten. Och sedan har elden spridit sig också, sa Mikael Lindgren, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten.

Låg spridningsrisk

I byggnaden finns både pizzerian, ett gym och andra idrottsanläggningar, enligt räddningstjänsten. En stor del av byggnaden väntas förstöras i lågorna men spridningsrisken till övriga byggnader var däremot aldrig särskilt stor.

– Jag tror att vi har ganska bra effekt just nu vad det verkar. Så halva byggnaden i alla fall borde kunna räddas. Det brinner förhoppningsvis inte ner i alla fall. Men det är säkert rökskador, sa Mikael Lindgren.

Tidigt på tisdagsmorgonen pågick eftersläckning av byggnaden.

– Hela huset är kvar men en del är skadad av rök och vatten.

Vittnen: ”Eldade i papperskorg”

Polisen har inlett en förundersökning om mordbrand och tekniker ska undersöka platsen under tisdagen. Inga personskador har rapporterats.

Enligt polisens hemsida ska vittnen ha sett ungdomar springa från en pizzerian efter att de eldat i en papperskorg. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.