Branden i maskinhallen i Falköping var fullt utvecklad vid tvåtiden i morse när räddningstjänsten kom till platsen. Ingen person ska ha skadats i branden. Foto: Torbjörn Axelsson

Brand i maskinhall i Falköping

Publicerad

En fullt utvecklad brand i en maskinhall och hönshus mötte räddningstjänsten.
Inget i fastigheten gick att rädda.
– Vi fokuserade bara på att branden inte skulle sprida sig till intilliggande boningshus, säger Henrik Carlsson, inre befäl på räddningstjänsten i Falköping.

Larmet kom in klockan två på natten mot måndagen och räddningstjänsten skickade ut totalt elva personer ur personalstyrkan till platsen.

– Det var en byggnad på 20 gånger 50 meter som hade en fullt utvecklad brand, säger Henrik Carlsson, inre befäl på räddningstjänsten i Falköping.

Byggnaden som brann var en maskinhall och ett hönshus som satt ihop och inriktningen för räddningstjänsten blev att skydda de tre intilliggande boningshusen.

– Det fanns inte personer i byggnaden som brann. Men ett tjugotal höns blev kvar i huset, säger Henrik Carlsson.

De fordon som stod i maskinhallen uppges vara totalförstörda.

Vid fyra-tiden på morgonen kunde räddningstjänsten lämna platsen, med två brandmän som är kvar för att kontrollera att branden inte blossar upp igen, och de kommer stanna kvar fram till förmiddagen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer