Starta klippet och se brandkåren jobba på platsen. Foto: Robert Betzehag

Brand i villa i Brastad – person förd till sjukhus med brännskador

Uppdaterad
Publicerad

Polis, räddningstjänst och ambulans skickades under fredagsmorgonen till Brastad i Lysekil kommun, efter larm om brand i en villa.

Enligt polisen är en person brandskadad och förd till sjukhus.

Det var vid åttatiden som larmet kom till Räddningstjänsten. En man ska ha befunnit sig i villan i samband med att branden utbrutit, och han har nu förts till sjukhus.

– Huset var övertänt redan när vi kom dit. Prio ett nu är att förhindra spridning till andra byggnader, att släcka branden i villan är prio två, säger Fredrik Meurck, inre befäl på Räddningstjänsten Mitt Bohuslän.

Räddningstjänsten är på plats med enheter från Brasta, Lysekil och Munkedal. Vad som orsakat branden är i nuläget inte fastställt. Arbetet med att begränsa spridningen av branden beräknas vara färdigt någon gång vid lunchtid.

– Prognosen är 2 timmar, säger Fredrik Meurck.

Under eftermiddagen meddelade räddningstjänsten att branden nästan var helt släckt. En tankbil och två brandmän är kvar på platsen för efterbevakning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.